Nowość! Ciasto Dyniove Love
24 października 2024

Ciasto dyniowe Soreno - mieszanka cukiernicza na jesienne aromatyczne ciasto

Łącząc soczystą dynię i aromatyczne przyprawy stworzyliśmy idealną recepturę, która zachwyci Twoje podniebienie. Ciasto jest wilgotne, pełne smaku i aromatyczne.


Zapraszamy do zapoznania się z naszymi inspiracjami z wykorzystaniem ciasta dyniowego.


MuffinkoveLove


Ciasto dyniowe (1000 g), olej (280 g), jajka (280 g)  i wodę (220 g) połączyć i mieszać 4 minuty na średnich obrotach. Przygotować 12 sztuk papilotek do muffinek, następnie napełnić masą dyniową. Do środka szprycujemy nadzienie z dynią i pomarańczą (350 g). Wykończyć kruszonką lub migdałami. Piec w temperaturze 180C przez 25-35 minut.


Ciasto DynioveLove


Ciasto dyniowe (2000 g), jajka (560 g), olej (560 g) i wodę (440 g) połączyć i mieszać 4 minuty na średnich obrotach. Następnie wyłożyć na blachę. Krem Joker Soreno (400 g) i wodę (1000 g) ubić i nałożyć do rękawa cukierniczego. Wyszprycować kratkę na cieście dyniowym. W taki sam sposób nakładamy morele z rokitnikiem. Cukier (120 g), margarynę (120 g) i mąkę (200g) dokładnie wymieszać. Wyłożyć górę ciasta gotową kruszonką. Piec w temperaturze 180 C przez 45-55 minut.


Dyniowa baza: Dynia nadaje ciastu wilgotną, delikatnie słodką strukturę z lekko orzechowym posmakiem.

Rokitnik: To owoc o intensywnym, kwaskowatym smaku z nutą cytrusową. Dodaje ciastu charakterystycznej świeżości i cierpkości, co doskonale kontrastuje ze słodyczą dyni.

Morele: Suszone lub świeże morele wnoszą intensywną, miodowo-słodką nutę, z lekkim, owocowym posmakiem.



Babka dyniowa z pomarańczą:

Ciasto dyniowe (2000 g), jaja (560 g), olej (560 g), wodę (220 g) mieszać 4 minuty na średnich obrotach. Ciasto przelać do blachy babkowej. Do środka szprycować nadzienie z dynią i pomarańczą (350 g). Wykończyć całość kruszonką lub płatkami migdała. Piec w temperaturze 180 C przez 45-55 minut.



Dane techniczne:

worek: 20 kg