Układ blogu

Babka PISTACJOWA
4 lutego 2025

nowość!  Babka pistacjowa 100%   SORENO

Babka Piaskowa to produkt do wypieku przepysznych ciast biszkoptowo- tłuszczowych o dużej delikatności, wilgotności, lekkiej konsystecji oraz regularnej strukturze miękiszu. Wysoka jakość produktu gwarantuje stabilność i powtarzalność wypieków.

Opakowanie: worek 10kg


Receptura podstawowa:


Dozowanie składników:

1000g mieszanka

450g  jaja

450g  olej     

100g   woda


Odmierzoną ilość wody wlewamy do zbiornika, następnie wsypujemy koncentrat mieszając.

Mieszamy na średnich obrotach mieszadłem typu liść przez około 3-4min.

Wypiekanie: 180-190°C 25 -35 min.


Receptura na muffiny:


Dozowanie składników:

1000g  mieszanka

450g   jaja

450g   olej


Połączyć mieszankę z olejem i jajami. Mieszać na średnich obrotach mieszadłem typu liść przez około 3-4 min.

Rozlać do foremek.

Wypiekanie: 180-190°C 20 min.




Share by: