Chleb samo ziarno receptura

Chleb samo ziarno- prozdrowotny chleb stworzony z naturalnych składników

Receptura piekarnicza


Dozowanie składników

  1. woda 900g
  2. mieszanka samo ziarno 1000g
  3. miód 80g
  4. olej 80g
  5. sól 25g
  6. pestki dyni 200g



Przygotowanie:


Mieszankę wsypać do dzieży i połączyć z pozostałymi składnikami do uzyskania jednorodnej masy.

Mieszać na wolnych obrotach około 2-3 minuty. Następnie naważki o gramaturze 850g rozdzielić do form

i pozostawić do leżakowania na 1,5-2 h.

W trakcie tego procesu należy spryskiwać wodą powierzchnię ciasta. Piec bez zaparowania w 180 stopniach C

przez około 60-70 minut.



MASZ PYTANIA?

Skontaktuj się z nami w najwygodniejszy dla Ciebie sposób a pomożemy w doborze odpowiedniego produktu dla Twojego biznesu.

Napisz do nas:

biuro@soreno.pl

Zadzwoń:

(94) 346 67 39

Przejdź do zakładki kontakt i wypełnij formularz kontaktowy
Share by: