Tort czekoladowy

Tort mocno czekoladowy

Receptura piekarnicza


Receptura

1. Rant czekoladowy 


Ciasto Super Choco Soreno 500 g

Jajka 200 g

Olej 200 g

Woda 100g


Wszystkie składniki wsypać do dzieży i mieszać płaskim mieszadłem 4 minuty. Wymieszaną masę wlać do rantu 26 cm i wypiekać 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Rant po wypieku ostudzić i przekroić na 3 równe części 


2. Krem czekoladowy 


Stabilizator Czekoladowy Soreno 100g

Woda 125g

Śmietana 33% 500g


Śmietanę ubić, a następnie dodać stabilizator czekoladowy połączony z wodą.

Blaty czekoladowe przesmarować wiśnią w żelu i przełożyć kremem czekoladowym. 

Odstawić ciasto do schłodzenia, następnie oblać czekoladą i udekorować owocami.


MASZ PYTANIA?

Skontaktuj się z nami w najwygodniejszy dla Ciebie sposób a pomożemy w doborze odpowiedniego produktu dla Twojego biznesu.

Napisz do nas:

biuro@soreno.pl

Zadzwoń:

(94) 346 67 39

Przejdź do zakładki kontakt i wypełnij formularz kontaktowy
Share by: