Mix drożdżowy

Mix drożdżowy 20%

Mieszanka ciasta drożdżowego


Opis produktu

mieszanka do produkcji wysokiej jakości tradycyjnych pączków i drożdżówek. Powtarzalność produkcji i prostota wytwarzania. Dzięki jej zastosowaniu otrzymujemy doskonałe pączki i drożdżówki o apetycznym wyglądzie.


Opakowanie: worek 10 kg

Receptura na pączki

Dozowanie składników:

  • 1000g mieszanki
  • 5000 g mąka pszenna typ 500
  • 450 g margaryna
  • 340 g drożdże
  • 1900 ml wody
  • 840 g jaja

Przygotowywanie:

Wszystkie składniki prócz wody wymieszać ze sobą, a następnie dodać wodę, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Garowanie 25-45 min. Naważka 2100 g.


Smażenie:

  • 180°C
  • 3x3x2x1 min.

Receptura na drożdżówki

Dozowanie składników:

  • 1000g mieszanki
  • 5000 g mąka pszenna typ 500
  • 700 g margaryna
  • 300 g drożdże
  • 2000 ml wody
  • 750 g jaja
  • 400 g cukier


Przygotowywanie:

Wszystkie składniki prócz wody wymieszać ze sobą, a następnie dodać wodę, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Garowanie 25-45 min. Naważka 2100 g.


Wypiekanie:

  • 210-220°C
  • 8-10 min.

Receptura na ciasto drożdżowe

Dozowanie składników:

  • 1000 g mieszanki
  • 5000 g mąka pszenna typ 500
  • 700 g margaryna
  • 300 g drożdże
  • 2000 ml wody
  • 750 g jaja
  • 400 g cukier


Przygotowywanie:

Wszystkie składniki prócz wody wymieszać ze sobą, a następnie dodać wodę, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Garowanie 25-45 min. Naważka 2100 g.


Wypiekanie:

  • 180-200°C
  • 25-35 min.

CHCESZ ZAPYTAĆ O TEN PRODUKT?

Uzupełnij formularz obok a skontaktujemy się z Tobą i pomożemy w doborze odpowiedniego produktu.

Skontaktuj się z nami


Podobne produkty w naszej ofercie

MASZ PYTANIA?

Skontaktuj się z nami w najwygodniejszy dla Ciebie sposób a pomożemy w doborze odpowiedniego produktu dla Twojego biznesu.

Napisz do nas:

biuro@soreno.pl

Zadzwoń:

(94) 346 67 39

Przejdź do zakładki kontakt i wypełnij formularz kontaktowy
Share by: