Mix na pączki 100%

Mix na pączki 100%

Mieszanka ciasta drożdżowego


Opis produktu

Specjalna mieszanka jest stworzona z myślą o produkcji wysokiej jakości tradycyjnych pączków i drożdżówek, zapewniając zarówno powtarzalność procesu, jak i łatwość przygotowania. Dzięki niej możemy osiągnąć doskonałe pączki i drożdżówki o apetycznym wyglądzie, używając mieszanki, do której wystarczy dodać drożdże i wodę.


Opakowanie: worek 10 kg

Receptura na pączki

Dozowanie składników:

  • 1000g mieszanki
  • 50 g drożdże
  • 420 ml wody


Przygotowywanie:

Do mieszanki dodać drożdże, a następnie wodę w temp. 24C. Mieszać przez 7 minut na wolnych obrotach, następnie 6 minut na szybkich. Temperatura ciasta powinna wynosić 24-28°C. Czas garowania: 35-45 minut.


Smażenie:

  • 170°C
  • 6 i 4 min. na stronę

Receptura drożdżówki

Dozowanie składników:

  • 100g mieszanki
  • 50 g drożdże
  • 420 ml wody
  • 90 g margaryna


Przygotowywanie:

Wszystkie składniki prócz wody wymieszać ze sobą, a następnie dodać wodę, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Zostawić ciasto na 15 minut, a następnie przewałkować je z margaryną.


Wypiekanie:

  • 210-220 °C
  • 8-10 min.

CHCESZ ZAPYTAĆ O TEN PRODUKT?

Uzupełnij formularz obok a skontaktujemy się z Tobą i pomożemy w doborze odpowiedniego produktu.

Skontaktuj się z nami


Podobne produkty w naszej ofercie

MASZ PYTANIA?

Skontaktuj się z nami w najwygodniejszy dla Ciebie sposób a pomożemy w doborze odpowiedniego produktu dla Twojego biznesu.

Napisz do nas:

biuro@soreno.pl

Zadzwoń:

(94) 346 67 39

Przejdź do zakładki kontakt i wypełnij formularz kontaktowy
Share by: