Piernik koszaliński

Piernik koszaliński

Mieszanka ciasta piernikowego


Opis produktu

Mieszanka ciasta piernikowego. Jest to produkt biszkoptowo-tłuszczowy z dodatkiem starannie dobranych przypraw korzennych. Szybki i prosty w przygotowaniu, bardzo smaczny, miękki i wilgotny. Dobrze sprawdza się zarówno w dużych jak i małych formach, łączy się z bakaliami, kremem, marmoladą i czekoladą.


Opakowanie: worek 15 kg

Pierniki szprycowane

Dozowanie składników:

  • 900 g mieszanki
  • 500 g mąki pszennej typ 500
  • 350 g miodu
  • 200 g jaj
  • 200 g marmolady owocowej
  • 100 g oleju
  • 300 g wody

Przygotowywanie:

Miód, jaja, wodę, marmoladę, olej połączyć na średnich obrotach. Na koniec dodać mieszankę z mąką. Mieszać do połączenia składników. Szprycować rękawem cukierniczym dowolne kształty.


Wypiekanie:

  • 170-190°C
  • 15 min.

Receptura na ciasta

Dozowanie składników:

  • 1000 g mieszanki
  • 350 g jaj
  • 300 g oleju
  • 100 g wody
  • 200 g marmolady


Przygotowywanie:

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać na wolnych obrotach przez około 5 min. do uzyskania jednolitej konsystencji.


Wypiekanie:

  • 170-190°C
  • 15-20 min.

Pierniki drobne wałkowane

Dozowanie składników:

  • 1000 g mieszanki
  • 150 g-250 g mąki pszennej typ 500
  • 180 g wody
  • 140 g jaj
  • 100 g oleju


Przygotowywanie:

Odmierzoną ilość składników łączymy ze sobą. Mieszamy przez 5 min. płaskim mieszadłem.


Wypiekanie:

  • 200°C
  • 15 min.

CHCESZ ZAPYTAĆ O TEN PRODUKT?

Uzupełnij formularz obok a skontaktujemy się z Tobą i pomożemy w doborze odpowiedniego produktu.

Skontaktuj się z nami


Podobne produkty w naszej ofercie

MASZ PYTANIA?

Skontaktuj się z nami w najwygodniejszy dla Ciebie sposób a pomożemy w doborze odpowiedniego produktu dla Twojego biznesu.

Napisz do nas:

biuro@soreno.pl

Zadzwoń:

(94) 346 67 39

Przejdź do zakładki kontakt i wypełnij formularz kontaktowy
Share by: